Ο προγραμματισμός για το μέλλον μπορεί να είναι μια αγχωτικη διαδικασια και αυτό ισχύει ιδιαιτέρως όταν πρόκειται για την επιλογη επαγγελματικης σταδιοδρομίας.

Η δυσκολία της επιλογής έγκειται στο γεγονός ότι  πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να θυμούνται τις ημέρες της χρηματοπιστωτικής κρίσης και την ανασφάλεια που προκάλεσε σε πολλούς παραγωγικούς κλάδους. Επιπλέον, πολλοί ανησυχούν ότι η τεχνολογία και η αυτοματοποίηση θα καταστήσει κάποιες θέσεις εργασίας απαρχαιωμένες.

Για τους νέους ή τους ανέργους που θέλουν να μπουν στην Αγορά Εργασίας αλλά δεν θέλουν να αισθάνονται ότι παίρνουν έναν τεράστιο ρίσκο με το μέλλον τους, υπάρχει ένας κλάδος με προοπτική, ιδιαιτέρως σε μια τουριστική χώρα όπως είναι η Ελλάδα.

Ακολουθούν ορισμένοι από τους λόγους, γιατί μια εξειδίκευση στον Τουριστικό Κλάδο θα ήταν μια καλή κίνηση για την Καριέρα σου:

Η τουριστική βιομηχανία αναπτύσσεται αλματωδώς σε όλο τον κόσμο

Διεθνώς, όλο και περισσότεροι άνθρωποι εκμεταλλεύονται την ανάπτυξη των αερομεταφορών και την εκμηδένιση των αποστάσεων. Αποκτούν πρόσβαση σε προορισμούς με οικονομικά πακέτα ταξιδίων και αποφασίζουν πιο εύκολα να επισκεφτούν και να απολαύσουν νέους τόπους και αξιοθέατα.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ , ο παγκόσμιος αριθμός τουριστών έχει φτάσει από 674 εκατομμύρια ανθρώπους το 2000 σε πάνω από 1,2 δισεκατομμύρια ανθρώπους το 2016. Τα συνολικά έσοδα από τον τουρισμό έχουν επίσης αυξηθεί από 633 δισεκατομμύρια δολάρια το 2000 σε 1,6 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2016

Καθώς οι αναδυόμενες οικονομίες συνεχίζουν να αναπτύσσονται και οι παγκόσμιες τιμές αεροπορικών εισιτηρίων συνεχίζουν να μειώνονται, αυτή η ανοδική τάση αναμένεται να συνεχιστεί. Περιττό να πούμε ότι η τουριστική βιομηχανία αυτή την στιγμή έχει τον μεγαλύτερο τζίρο παγκοσμίως, πάνω από τα video games και τον κινηματογράφο.

Μια καριέρα στον Τουρισμό δεν θα είναι ευάλωτη στην αυτοματοποίηση υπηρεσιών    

Είναι σημαντικό για μια βιομηχανία να είναι υγιής, αλλά εάν δεν εγγυάται τη μελλοντική απασχόληση, τότε δεν θα ήταν τόσο επιθυμητή για τους ανθρώπους που θέλουν να εργαστούν σε αυτήν.

Ευτυχώς, ο Τουρισμός είναι ένας από εκείνους τους κλάδους που αναμένεται να είναι αρκετά ανθεκτικός ενόψει της αύξησης της αυτοματοποίησης και των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που παρατηρείται σε άλλους κλάδους.

Σκέψου το είδος των υπηρεσιών  που θέλουν οι άνθρωποι ενώ ταξιδεύουν: Είτε είσαι σε ένα ξενοδοχείο, είτε σε ένα αεροπλάνο, σε ένα φανταχτερό εστιατόριο ή πίνεις το ποτό σου σε ένα παραθαλάσσιο bar, θα επιζητήσεις και θα εκτιμήσεις τη φιλική συμπεριφορά, τις προσεγμένες υπηρεσίες και την εξυπηρέτηση από επαγγελματίες που γνωρίζουν από service υψηλού επιπέδου και φροντίδα. Τα αυτόματα μηχανήματα και οι υπολογιστές μπορεί να είναι καλά σε τεχνικά πράγματα, αλλά είναι αδύναμα στο να δημιουργούν ανθρώπινες συνδέσεις.

Η ανθρώπινη επαφή και επικοινωνία  παραμένει απόλυτη προτεραιότητα στον Τουριστικό κλάδο.

Αν θεωρείς ότι μπορείς να ανταποκριθείς σε μια τέτοια πρόκληση, τότε είσαι ακριβώς το είδος του ατόμου που χρειάζεται σήμερα ο τουριστικός τομέας και μπορείς να δημιουργήσεις μια αξιοπρεπή σταδιοδρομία στον Τουρισμό.

Οι απόφοιτοι των Τουριστικών σπουδών θα έχουν μεγάλη ζήτηση για τις δεξιότητές τους

Σχεδόν κάθε εξειδίκευση στον Τουρισμό δημιουργεί θετικές προοπτικές για άμεση απορρόφηση, κυρίως τους θερινούς μήνες.

 Οι πτυχιούχοι του κλάδου αναμένεται να έχουν μεγάλη ζήτηση τα επόμενα χρόνια, ενώ η εκπαίδευση σε τομείς τουριστικού management αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για επερχόμενους επαγγελματίες του χώρου φιλοξενίας.

Μια επαγγελματική εξειδίκευση σε αυτόν τον τομέα θα σου δώσει την ευχέρεια να μπορείς να επιλέξεις την καριέρα σου μέσα από ένα πλήθος υπηρεσιών , επιτρέποντάς να εργαστείς σε ένα πεντάστερο ξενοδοχείο στην πόλη, σε ένα συγκρότημα πανσιόν σε νησί, έως και σε πολυτελή κρουαζιερόπλοια. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει η ευκαιρία με την κατάλληλη εκπαίδευση να προσαρμόσεις την καθημερινή σου απασχόληση ανάλογα με τις δεξιότητες σου .

Για τους αποφοίτους των τουριστικών σχολών και φιλοξενίας, το μέλλον σίγουρα φαίνεται λαμπρό σε μια χώρα όπως η Ελλάδα που συνεχίζει να φιλοξενεί όλο και περισσότερους τουρίστες κάθε χρόνο ακόμα και τους χειμερινούς μήνες.

Ενδιαφέρεσαι να σπουδάσεις σε ένα σύγχρονο κέντρο επαγγελματικής κατάρτισης  που ξέρει πώς να σου προσφέρει έτοιμη καριέρα στον τομέα του Τουρισμού;

Επικοινώνησε σήμερα στο  216 0009000 για να ενημερωθείς για τις διαθέσιμες ειδικότητες στον Τουριστικό –Επισιτιστικό τομέα και για τις ανταγωνιστικές τιμές Σεμιναρίων.

Επισκέψου την σελίδα μας και μην ξεχάσεις να μας ακολουθήσεις στο  facebook.com/MasterKek ώστε να ενημερώνεσαι τακτικά για τα νέα Σεμινάρια και τις καθημερινές προσφορές μας !

http://www.masterkek.gr/seminaria/touristika.html