Γράφει η Βασιλική  Κ. που πρόσφατα ολοκλήρωσε το Σεμινάριο «Microsoft Office Advanced».

Ξεκινώντας πριν από 1,5 χρόνο την νέα δουλειά μου σαν Executive Assistant, θεωρούσα ότι με τις λίγες γνώσεις στη δημιουργία αρχείων Word που είχα αποκτήσει από την περίοδο του Πανεπιστήμιου, μου ήταν αρκετές και για το επαγγελματικό περιβάλλον.  Ένιωθα αρκετά άνετα με τη χρήση που έκανα στα περισσότερα προγράμματα και δεν θεώρησα ότι χρειάζεται να μάθω κάτι παραπάνω. Μόλις μπήκα όμως για τα καλά στο κλίμα και τις απαιτήσεις της δουλειάς, συνειδητοποίησα ότι στην πραγματικότητα ήξερα μόνο τα βασικά.

Το να συντάξω ένα σωστά μορφοποιημένο  έγγραφο Word, το να εισάγω μια formula στο Excel ή στοιχεία στο Access, ακόμα και να δώσω κίνηση στις παρουσιάσεις μου στο PowerPoint τελικά δεν ήταν πάντα τόσο εύκολο και τόσο απλό, όσο πίστευα. Σίγουρα είχα τη βοήθεια κάποιων πιο έμπειρων συναδέλφων από εμένα που πρόθυμα με κατατόπιζαν, όμως  το να βασίζομαι συνεχώς στους άλλους δεν λύνει το πρόβλημα και κυρίως δε  μου έμενε η γνώση για χειρίζομαι σωστά τις εφαρμογές.

Ξεκινώντας να παρακολουθήσω το σεμινάριο «Microsoft Office Advanced» της MASTER, αντιλήφθηκα πόσες πολλές λειτουργίες προγραμμάτων αγνοούσα, τεχνικές και κόλπα που έκαναν τις εργασίες στο γραφείο αλλά και όσες προέκυπταν εκτός δουλειάς, πολύ πιο εύκολες και σύντομες στην υλοποίηση τους .

Τελειώνοντας σε σύντομο χρονικό διάστημα την εξειδίκευση μου στην χρήση εφαρμογών office, είδα διαφορά στους χρόνους διεκπεραίωσης μιας εργασίας και κατέληξα  σε 3 βασικούς λόγους που θεωρώ ότι έπρεπε να παρακολουθήσω το Σεμινάριο πιο νωρίς:

Σου δίνει αυτοπεποίθηση

Το να μπορείς να αναλάβεις και να διεκπεραιώσεις ένα project χωρίς να κομπιάζεις ή να ζητάς συνεχώς βοήθεια για μια λειτουργία της εφαρμογής, είναι από μόνο του απελευθερωτικό για τη ψυχολογία στον χώρο εργασίας.  Κατά συνέπεια μια σωστή διαχείριση εργασιών και η ολοκλήρωση τους χωρίς πολλές καθυστερήσεις βοηθά να μένεις ευχαριστημένος με τη δουλειά σου, έχοντας παράγει εγκαίρως τη ζητούμενη εργασία χωρίς να βασίζεσαι σε κανένα.

Αυξάνει την Παραγωγικότητα

Όταν μια σύνθετη λειτουργία του excel την ολοκλήρωνες σε 4 ώρες και πλέον με τη formula  που έμαθες στο σεμινάριο, την διεκπεραιώνεις σε 30λεπτά, σημαίνει ότι η εκτέλεση εργασιών ήταν απλά θέμα καλύτερης χρήσης της εφαρμογής και πιο εξειδικευμένων γνώσεων.  Η παραγωγικότητα αυξάνεται όσο αυξάνεται και η εξειδίκευση στη χρήση των εργαλείων του Office  με αποτέλεσμα να αυξάνεται και ο χρόνος που έχεις στη διάθεση σου για να ολοκληρώσεις και τις πιο πολύπλοκες εργασίες, πριν το deadline.

Παραμένει ΠΑΝΤΑ μια χρήσιμη δεξιότητα

Η κατάρτιση στο Microsoft Office μπορεί να σε κάνει πιο παραγωγικό, σίγουρο και ικανοποιημένο από τη δουλειά σου και επιπλέον σου δίνει ένα γέρο boost στο βιογραφικό σου. Αν το σκεφτείς, ελάχιστες δουλείες στις μέρες μας γίνονται μακριά από έναν υπολογιστή. Η εξειδίκευση στη χρήση των εφαρμογών Microsoft Office είναι μια πραγματική επένδυση γνώσης, χρήσιμη και ωφέλιμη για την καριέρα σου, ακόμα και για την καθημερινότητά σου!

Παρακολούθησε και εσύ το Σεμινάριο Microsoft Office Advanced με πιστοποίηση από αναγνωρισμένο και σύγχρονο Φορέα Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού.

Αναβάθμισε τις Γνώσεις σου – Ενίσχυσε το βιογραφικό σου !

Μάθε περισσότερα για το Σεμινάριο που μπορεί να σου δώσει νέα ώθηση στην Καριέρα σου εδώ:

http://www.masterkek.gr/MasterKEK/advanced-excel.html