Στην εποχή μας, που είναι προσανατολισμένη στις νέες τεχνολογίες, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι με πιστοποιημένες δεξιότητες στον τομέα των ηλεκτρονικών υπολογιστών προτιμούνται  περισσότερο από τις επιχειρήσεις στον Ιδιωτικό αλλά και στο Δημόσιο Τομέα. Αυτή η τάση επηρεάζει γενικά τις προσλήψεις σε σχεδόν κάθε θέση εργασίας και όχι μόνο των θέσεων που επικεντρώνονται σε υπηρεσίες ψηφιακής τεχνολογίας.

 Τι δεξιότητες χρειάζεσαι;

Εάν είσαι σε διαδικασία αναζήτησης της πρώτης σου εργασίας ή  θέλεις να αναβαθμίσεις τον ρόλο σου σε μια επιχείρηση τότε θα ήταν χρήσιμο να αξιολογήσεις τις τεχνολογικές απαιτήσεις του Τομέα που σε ενδιαφέρει.  Αναζήτησε στο διαδίκτυο αντίστοιχες αγγελίες με  τη θέση εργασίας που ψάχνεις και κατέγραψε σε μια λίστα τις δεξιότητες υπολογιστή που ζητούνται.

Συμβουλέψου κάποιον φίλο ή συνάδελφο που μπορεί να σε ενημερώσει για τα ζητούμενα προσόντα στη θέση που προσβλέπεις ώστε να εντοπίσεις τα σημεία σου που πρέπει να βελτιώσεις.  Αξιοποίησε κάθε στοιχείο που μπορεί να σου δώσει ενδείξεις σχετικά με τις τάσεις της αγοράς  για την εξειδικευμένη χρήση υπολογιστή ώστε να αποκτήσεις  επαγγελματικό πλεονέκτημα στην αναζήτηση σου. 

Ας δούμε μερικές Δεξιότητες Πληροφορικής για ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών, που εκτιμούν οι εργοδότες:

Βασικές Δεξιότητες Η/Υ

Σχεδόν όλες οι βασικές υπηρεσίες μιας θέσης γραφείου περνάνε μέσα από τις εφαρμογές της σουίτας Office

Η διαχείριση αλληλογραφίας στο outlook, η εισαγωγή δεδομένων στο excel , η μορφοποίηση εγγράφων στο word, οι παρουσιάσεις του powerpoint και η χρήση μακροεντολών στο access αποτελούν σημαντικές δεξιότητες που πραγματικά μπορούν να απογειώσουν ένα βιογραφικό, είτε σε basic , είτε σε advanced επίπεδο για πιο πολύπλοκες λειτουργίες.            

http://www.masterkek.gr/MasterKEK/vasikes-deksiotites-HY.html

Δημιουργία & Ανάπτυξη Ιστοσελίδων

Αν μια επιχείρηση θέλει να προωθήσει σωστά τις υπηρεσίες  και τα προϊόντα της στο διαδίκτυο, τότε απαραιτήτως πρέπει να διαθέτει ένα σύγχρονο site σε πλατφόρμα Joomla ή WordPress.

Αν υποθέσουμε ότι κάθε site χρειάζεται υποστήριξη και συντήρηση από εξειδικευμένο προσωπικό, τότε η εκπαίδευση στη βασική διαχείριση και επεξεργασία websites είναι κάτι παραπάνω από χρήσιμη και ισχυρό ατού επαγγελματικής αποκατάστασης.       

http://www.masterkek.gr/MasterKEK/anaptyksh-dynamikwn-istoselidwn.html

Ανάπτυξη Εφαρμογών με χρήση Java

Αποτελεί μια από τις πιο γνωστές και διαδεδομένες γλώσσες προγραμματισμού με  χρήση σε διαδικτυακές και μη εφαρμογές. Η γνώση Java είναι απαραίτητη για τη δημιουργία σύγχρονων συστημάτων και εφαρμογών λογισμικού.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η ταχύρρυθμη εκπαίδευση των ενδιαφερόμενων σε υψηλού επιπέδου ψηφιακές δεξιότητες ώστε να επιτευχθεί η απορρόφησή τους από την αγορά εργασίας σε θέσεις προγραμματιστών.

http://www.masterkek.gr/MasterKEK/seminaria-java.html

Επίλεξε τα Σεμινάρια που θα δώσουν βαρύτητα στο βιογραφικό σου σημείωμα. Εκμεταλλεύσου την τεχνολογία τηλεκατάρτισης  που σου προσφέρει ευέλικτη μέθοδο εξ αποστάσεως μαθημάτων, για να μπορείς να παρακολουθείς τα εξειδικευμένα Σεμινάρια από το σπίτι χωρίς να σκέφτεσαι έξοδα μετακίνησης:

 http://www.masterkek.gr/seminaria/pliroforikis.html