Ποιες οι αρμοδιότητες ενός Security;

Ως φύλακας ασφαλείας, θα διασφαλίζετε την ασφάλεια καταστημάτων, νοσοκομείων, τραπεζών, αθλητικών εκδηλώσεων, γενικά δημόσιων ή ιδιωτικών κτηρίων και άλλων εγκαταστάσεων, προστατεύοντάς τα από εγκληματικές δραστηριότητες όπως εισβολές και βανδαλισμούς.

Τα καθήκοντά σας ως επαγγελματίας Security περιλαμβάνουν την αποτροπή της παράνομης εισόδου σε ελεγχόμενες περιοχές, τη διερεύνηση ύποπτης δραστηριότητας, την ανταπόκριση σε συναγερμούς έκτακτης ανάγκης και την επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές όταν είναι απαραίτητο. Όταν χρειάζεστε βοήθεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ραδιοεξοπλισμό για να καλέσετε την αστυνομία  ή τις υπηρεσίες πυροπροστασίας.

Πρέπει να έχω κάποιο πτυχίο γα να εργαστώ ως Security;

Οι φύλακες ασφαλείας πρέπει να λάβουν άδεια για να εργαστούν σαν Προσωπικό Ασφαλείας. Οι τυπικές απαιτήσεις είναι να είστε τουλάχιστον 18 ετών και να έχετε λευκό ποινικό μητρώο.

Πρέπει επίσης να έχετε λάβει επαγγελματική εκπαίδευση σε αναγνωρισμένα ΚΕΚ μέσα από τα οποία λαμβάνετε το πιστοποιητικό επαγγελματικής κατάρτισης. Στη συνεχεία, για να διασφαλιστεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα κάθε Security ώστε να ανταπεξέρχεται αποτελεσματικά στις ανάγκες τις εργασίας του,  απαιτείται η ανανέωση της άδειας από την αστυνομία ανά πέντε χρόνια, με βάση τον ισχύοντα νόμο.

Ποιες ειδικότητες μπορώ  να ακολουθήσω σαν Security;

Ανάλογα με την επιλογή, τα καθήκοντα της φύλαξης μπορεί να διαφέρουν σημαντικά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένας φρουρός ασφάλειας παραμένει “στατικός”, π.χ. παραμένει στην ίδια θέση, παρακολουθώντας τροφοδοσίες ασφαλείας κλειστού κυκλώματος (Ασφάλεια Σταθερών Φυλάξεων).

Ένας φύλακας ασφαλείας μπορεί επίσης να παρακολουθεί τους υπαλλήλους καθώς εισέρχονται και εξέρχονται από το κτίριο ή εκτελούν ορισμένες δραστηριότητες, όπως διαχείριση μετρητών (Ασφάλεια Χρηματαποστολών).

Σε κινητές θέσεις ασφαλείας, οι φρουροί ασφαλείας μπορούν να περιπολούν και να παρακολουθούν με τα πόδια ή με τα αυτοκίνητα (Ασφάλεια Εποχούμενων Περιπολουσών Φυλάξεων).

Ποιες γνώσεις λαμβάνω για να γίνω Security;

Κάθε επιμορφωτικό πρόγραμμα έχει διάρκεια 105 ώρες και καλύπτει πλήρως όλες τις θεματικές ενότητες που απαιτούνται για την επιτυχή συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης.

O εκπαιδευόμενος λαμβάνει βασικές γνώσεις σε θέματα Ποινικού κώδικα & Ποινικής δικονομίας.  Μαθαίνει να ανταποκρίνεται σωστά σε περιστατικά και να προστατεύει αποτελεσματικά άτομα και χώρους.

Επιπλέον,  εξειδικεύεται στο πώς να προλαμβάνει, να ελέγχει συστηματικά για ενδεχόμενες  εγκληματικές ενέργειες καθώς και  τις δυνατότητες επέμβασης σε περιπτώσεις κρίσεων, φυσικών καταστροφών, ατυχημάτων κ.λπ.

Πως μπορώ να ξεκινήσω να εργάζομαι σαν Security;

Μπορείς να  επικοινωνήσεις στο 216 000 9000 ή να επισκεφτείς ένα από τα 14 παραρτήματα MASTER KEK που καλύπτουν όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.  Το έμπειρο προσωπικό θα σε καθοδηγήσει στις απαιτούμενες ενέργειες και τα δικαιολογητικά που είναι απαραίτητα ώστε να ξεκινήσεις την εκπαίδευση σου και να σε ενημερώσει κατατοπιστικά για το εξειδικευμένα σεμινάρια προσωπικού ασφαλείας  .

Tο MASTER KEK θα σου παράσχει την υλη του Σεμιναρίου με  ηλεκτρονικές παρουσιάσεις, ειδικές σημειώσεις, μελέτες περιπτώσεων, προσομοιώσεις εργασίας ενώ μέσω e-learning  (εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση) θα μπορείς να παρακολουθεί τα μαθήματα από τον δικό σου χώρο.

Θες να ενημερωθείς περισσότερο;

Ακλούθησε τον παρακάτω σύνδεσμο, συμπλήρωσε τη Φόρμα Ενδιαφέροντος και σύντομα ένας Σύμβουλος της MASTER θα επικοινωνήσει μαζί σου για να σε καθοδηγήσει στα επόμενα βήματα http://www.masterkek.gr/MasterKEK/security.html

Η καριέρα σου στον δυναμικό κλάδο του Προσωπικού Ασφαλείας μπορεί να ξεκινήσει σήμερα!