Οι συσκευές υπολογιστή κάθε μορφής  εδώ και χρόνια δεν αποτελούν μόνο μια πηγή ενημέρωσης ή διασκέδασης αλλά εξυπηρετούν και πολυσύνθετες ανάγκες για την Καριέρα σου ή την Επιχείρησή σου.

Όταν πρόκειται να αγοράσεις ή να αναβαθμίσεις ένα tablet, φορητό ή επιτραπέζιο υπολογιστή, πριν καταλήξεις στην επιλογή σου θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου τα πλεονεκτήματα και τους παράγοντες εκείνους που θα  κάνουν την συσκευή χρήσιμη για τις ανάγκες σου αλλά και για επαγγελματική χρήση.

Ας ρίξουμε μια ματιά στα βασικά πλεονεκτήματα των φορητών υπολογιστών, των tablet και των επιτραπέζιων υπολογιστών:

Επιτραπέζιος Υπολογιστής (desktop)  

Η πιο κλασσική επιλογή από τις άλλες 2 συσκευές, παραμένει το πιο κατάλληλο μηχάνημα για υψηλές αποδόσεις στη χρήση απαιτητικών εφαρμογών (video editing, 3d software κ.α.).

Μπορεί επίσης να είναι μια λιγότερο δαπανηρή επιλογή, βλέποντας ότι οι επιτραπέζιοι υπολογιστές επιπέδου entry-level με αξιόλογα χαρακτηριστικά είναι σημαντικά φθηνότεροι από τους περισσότερους φορητούς υπολογιστές.

Ένα desktop επιτρέπει επίσης την προσαρμογή πολλαπλών οθονών για την αύξηση της παραγωγικότητας κυρίως για αυτούς που ασχολούνται επαγγελματικά με Βάση Δεδομένων και Ανάπτυξη Κώδικα (π.χ. .NET & SQL Server, JAVA)

Επιπλέον, οι επιτραπέζιοι υπολογιστές είναι εύκολα προσαρμόσιμοι και αναβαθμίσιμοι για κάθε ανάγκη σου, αρκεί βέβαια να μην είσαι αναγκασμένος να τους μεταφέρεις συχνά, αφού μειονεκτούν σε φορητότητα.

Φορητός Υπολογιστής (Laptop)

To laptop είναι μια πολύ δημοφιλής επιλογή λόγω του ότι έχει καλή επεξεργαστική δύναμη σε συνδυασμό με μικρές διαστάσεις & βάρος.

Είναι ιδανική συσκευή για να γράφεις, να ελέγχεις τα mail σου και να εργαστείς πάνω στη διαχείριση εργασιών σε δημοφιλή software όπως Microsoft Office suite ή ακόμα και σε πιο προχωρημένες εφαρμογές για ανάπτυξη εφαρμογών ή ιστοσελίδων.

Αυτό είναι πολύ ωφέλιμο αν χρειάζεται να εργάζεσαι από το σπίτι ή κινούμενος συχνά και είναι εύκολο να το συνδέσεις με περιφερειακά (εκτυπωτές, cloud κ.λπ.) όπου κι αν πας, με μόνο μειονέκτημα την διάρκεια μπαταρίας που ποτέ δεν είναι αρκετή .

Tablet

Το Tablet είναι η επιλογή που παρέχει τη μεγαλύτερη φορητότητα και προσαρμόζεται εύκολα στο περιβάλλον εργασίας που επιθυμεί ο χρήστης.

Με οθόνη αφής και την ελαφρότητα του, είναι ιδανικό για παρουσιάσεις, για monitoring και ποσταρίσματα στα social media, για σερφάρισμα στο διαδίκτυο και για την εκτέλεση βασικών εφαρμογών και διαχείρισης αρχείων.

Έχουν επίσης αξιόλογη απόδοση μπαταρίας, οθόνη υψηλής ποιότητας με καλή ευκρίνεια κυρίως στα μεγαλύτερα μοντέλα. Ωστόσο, είναι γενικά λιγότερο ισχυροί για απαιτητικά προγράμματα και δεν ενδείκνυνται για «βαριές εργασίες», όταν μάλιστα ο χρήστης αλληλεπιδρά με το πληκτρολόγιο ψηφιακά , κάτι  που οπωσδήποτε περιορίζει την ταχύτητα γραφής.

Γενικότερα κάθε συσκευή έχει το πλεονεκτήματα της και δεν είναι ασυνήθιστο για πολλούς ανθρώπους να έχουν δύο ή και τα τρία είδη συσκευών για να εξυπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς.

Οι τεχνικές δυνατότητες κάθε συσκευής σου επιτρέπουν να οργανώσεις τη δραστηριότητά σου, να γίνεις δημιουργικός και παραγωγικός στους Τομείς Πληροφορικής που στις μέρες μας έχουν ιδιαίτερη ζήτηση.

Επιπλέον, η εξειδίκευση σε ένα πρόγραμμα είναι μια έξυπνη επιλογή, ώστε να μετατρέψεις μια συσκευή σε εργαλείο Καριέρας και μια δεξιότητα σε Πιστοποιημένη Γνώση.

Ενημερώσου εδώ για τα διαθέσιμα Σεμινάρια Πληροφορικής που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις  πλεονέκτημα στην Αγορά Εργασίας:

http://www.masterkek.gr/seminaria/pliroforikis.html