Παρόλο που οι παραδοσιακές αίθουσες εκπαίδευσης δεν πρόκειται να σταματήσουν να υφίστανται, ωστόσο παρατηρείται παγκοσμίως ένας  ολοένα αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων που παρακολουθεί μαθήματα τηλεκατάρτισης (eLearning) σε ηλεκτρονικές τάξεις.

Οι λόγοι που συμβαίνει  αυτό  ποικίλλουν και  είναι συγκεκριμένοι:

1.Λιγότερο κόστος: Με το elearning  εξοικονομείτε χρήματα λόγω του ότι δεν έχετε έξοδα μετακίνησης,  και ακριβώς επειδή δεν γίνεται σε αίθουσα, συνήθως είναι πιο φθηνό από τα την δια ζώσης εκπαίδευση και κατάρτιση

2.Απελευθέρωση από χωροχρονικούς περιορισμούς:  Με το elearning, ο κάθε καταρτιζόμενος εκπαιδεύεται  μέσα στην άνεση του σπιτιού του, χωρίς να χρειάζεται να σπαταλήσει χρόνο για μετακινήσεις και χωρίς να εγκλωβιστεί σε μια αίθουσα προκειμένου να εκπαιδευτεί. Διαλέγει ο ίδιος το χώρο και το χρόνο της εκπαίδευσης του ανάλογα τη διάθεση του και το πρόγραμμα του χωρίς  περιορισμούς.

3.Συνεχής πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό: Μέσα από την συνεχή πρόσβαση στο ηλεκτρονικό υλικό δίνεται η δυνατότητα στον καταρτιζόμενο να εισέρχεται στην εκπαιδευτική πλατφόρμα όποτε θέλει και να έχει πρόσβαση στο υλικό όσες φορές θέλει. Κατ’ επέκταση μπορεί να βλέπει και ξαναβλέπει οποιοδήποτε σημείο του μαθήματος στον χρόνο πάντα που τον βολεύει.

4.Μαθητοκεντρική προσέγγιση: Κάθε εκπαιδευόμενος έχει το δικό του τρόπο με τον οποίο μαθαίνει καλύτερα. Άλλοι μαθαίνουν βλέποντας, άλλοι ακούγοντας, άλλοι κάνοντας (βιωματικά) κλπ. Μέσα στις ηλεκτρονικές τάξεις λοιπόν, δίνεται η δυνατότητα εκμάθησης και αφομοίωσης της γνώσης με διάφορους τρόπους έτσι ώστε να διευκολύνονται όλοι οι εκπαιδευόμενοι.

5.Προσωπικός ρυθμός: Ο ρυθμός  και η ταχύτητα της μάθησης και της αφομοίωσης της γνώσης διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο. Κάποιοι άνθρωποι μαθαίνουν πιο δύσκολα και πιο αργά από κάποιους άλλους. Το elearning δύναται να προσαρμοστεί στον ρυθμό του καθένα μιας και αναθέτει την διεκπεραίωση της μάθησης στον ίδιο τον εκπαιδευόμενο και του επιτρέπει να ορίσει τον ρυθμό  και την ταχύτητα της.

6.Εξοικείωση με την τεχνολογία: Τα εκπαιδευτικά εργαλεία με την πάροδο του χρόνου αυξάνονται και απλοποιούνται  έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο εύχρηστα στους εκπαιδευόμενους. Κατά συνέπεια, ακόμα κι αν δεν έχουν καμία εξοικείωση με την τεχνολογία, την αποκτούν σταδιακά μέσα από την εκπαίδευση τους.

7.Μεγαλύτερη προσιτότητα εκπαιδευτών:  Οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να επικοινωνούν  ανοικτά με τους εκπαιδευτές μέσω chat, email και forums και να επιλύουν  τις απορίες τους ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Ανακάλυψε τα Σεμινάρια που θα προωθήσουν την Καριέρα σου. Μάθε πως μπορείς να επωφεληθείς από την τηλεκατάρτιση, παρακολουθώντας το μάθημα της επιλογής σου, από την άνεση του σπιτιού σου. Δες περισσότερα στο link: http://www.masterkek.gr/seminaria/