Φύλακας Μουσείων: Μια ιδανική επιλογή καριέρας εάν θέλεις να εργαστείς ως Προσωπικό Ασφαλείας (Security ) με αναγνωρισμένο Πτυχίο, διεκδικώντας μια θέση στο Δημόσιο ή τον Ιδιωτικό Τομέα.

Τα Μουσεία και οι Αρχαιολογικοί Χώροι ανέκαθεν αποτελούσαν ξεχωριστές τοποθεσίες σε μια πόλη.  Εκτός από δημοφιλείς  τουριστικούς προορισμούς, προσθέτουν «προσωπικότητα»  σε μια περιοχή, αναλαμβάνουν να συνδέσουν το παρελθόν με το μέλλον και συνιστούν πηγή έμπνευσης για τους επισκέπτες .

Τα ανεκτίμητα μουσειακά εκθέματα  και οι αρχαιολογικοί χώροι είναι η Πολιτιστική Κληρονομία μας και αξίζουν την προσοχή μας για να μπορούν να διατηρηθούν ακέραια στη μεγαλοπρέπειά τους για τις επόμενες γενιές.

Ως Φύλακας Μουσείων & Αρχαιολογικών χώρων θα έχεις την ευκαιρία να βρίσκεσαι στην πρώτη γραμμή της προστασίας και διατήρησης αυτής  της  Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Η υπηρεσία του φύλακα είναι σημαντική όχι μόνο για την ασφάλεια των εκθεμάτων αλλά και για την εύρυθμη λειτουργία των αρχαιολογικών εγκαταστάσεων.

Στις αρμοδιότητές σου περιλαμβάνεται η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της τοποθεσίας, είτε πρόκειται για τον κήπο του μουσείου, τους κοινόχρηστους τομείς, είτε για εξωτερικούς αρχαιολογικούς χώρους.

Παράλληλα απαιτείται να γνωρίζεις καλά κάθε σημείο που έχεις υπό την επίβλεψή σου, έτσι ώστε να μπορείς να επιτηρείς και να διατηρείς τον έλεγχο σε κάθε συμβάν που μπορεί να προκύψει.

Επιπλέον θα είσαι υπεύθυνος για την ομαλή και ασφαλή πρόσβαση των επισκεπτών ενημερώνοντας και κατευθύνοντας τους στο σωστό σημείο των εκθεμάτων, όποτε χρειαστεί.

Όσο για τις προοπτικές απορρόφησης, έχεις αρκετές επιλογές καθώς ένας επαγγελματίας Φύλακας έχει τη δυνατότητα να εργαστεί  στο Δημόσιο μέσω του Υπουργείου Πολιτισμού σε ένα από τα πολυάριθμα μουσεία-αρχαιολογικούς χώρους πανελλαδικά ή στον Ιδιωτικό τομέα σε Συλλογές έργων τέχνης, Πινακοθήκες,  Ιδιωτικά Μουσεία κ.α.

Το καλύτερο από όλα είναι ότι μπορείς να ξεκινήσεις τις σπουδές σου άμεσα, χωρίς να είναι απαραίτητο να έχεις προϋπηρεσία σαν Security, με μόνη προϋπόθεση την όρεξη για μάθηση και την υψηλή αίσθηση καθήκοντος, έτσι όπως απαιτεί η φύλαξη της ανεκτίμητης  πολιτιστικής περιουσίας .

Θέλεις να ξεκινήσεις μια ξεχωριστή Επαγγελματική σταδιοδρομία σαν Φύλακας Μουσείων & Αρχαιολογικών χώρων; Μάθε περισσότερα για τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που  σου προσφέρει το ιΙΕΚ MASTER εδώ:

http://www.iekmaster.gr/spoudes/alla-epaggelmata/fylakas-mouseiwn/