Η παρουσία ενός επαγγελματία security σε δημόσιους χώρους ή καταστήματα είναι μια εικόνα γνώριμη σε όλους μας.  Η ασφάλεια  κάθε άλλο πάρα δευτερεύων ρόλο έχει  σε μια επιχείρηση και η πρόσληψη υπεύθυνων ασφάλειας κρίνεται απαραίτητη από κάθε σύγχρονη εταιρία που θέλει να διασφαλίσει τον χώρο της και να προστατεύσει τόσο το προσωπικό όσο και τους πελάτες της.  Η δραστηριότητα  του προσωπικού Ασφαλείας επεκτείνεται σε πολλές πτυχές της σημερινής επιχείρησης, από εργοτάξια έως εμπορικά κέντρα και δημόσιες υπηρεσίες  έως ατομικές ιδιοκτησίες, με κύριο στόχο την προστασία γενικά της σωματικής ακεραιότητας, την επιτήρηση των χώρων , την πρόληψη και αντιμετώπιση κίνδυνων .

Σε έναν κόσμο όπου η προστασία των περιουσιακών στοιχείων είναι εξαιρετικά σημαντική, η ζήτηση προσωπικού ασφαλείας παραμένει υψηλή,  ξεχωρίζοντας ιδιαίτερα τους security με σωστή επαγγελματική εκπαίδευση και αίσθηση του καθήκοντος.

Είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις μια νέα καριέρα  στον τομέα του Προσωπικού Ασφαλείας;

Ας δούμε λοιπόν το τι χρειάζεσαι για να υπερέχεις σε αυτό το ρόλο, προτού τοποθετήσεις τη στολή.

Επιλεξιμότητα και Άδεια

Δεν υπάρχουν αυστηρές εκπαιδευτικές απαιτήσεις για να γίνεις security. Οι εργοδότες προτιμούν να προσλαμβάνουν υποψηφίους με τουλάχιστον διπλώματα λυκείου ή ισοδύναμο. Ωστόσο σε ορισμένες θέσεις με αυξημένες αρμοδιότητες απαιτούν μεταδευτεροβάθμια διπλώματα ή πιστοποιητικά. Μια νόμιμη άδεια ασφαλείας είναι μια βασική απαίτηση να εργαστείς ως πιστοποιημένο προσωπικό ασφαλείας.  Η θέση του Security απαιτεί  να έχει κλείσει ο ενδιαφερόμενος το 18ο έτος της ηλικίας του, να κατέχει την ελληνική ιθαγένεια και φυσικά να έχει καθαρό ποινικό μητρώο. Όσον αφορά την επιλεξιμότητα,  οι φύλακες που προτιμούνται πρέπει να έχουν μια ικανοποιητική φυσική κατάσταση, κάτι που επιβάλλεται και από την συχνή κίνηση και εγρήγορση που πρέπει να έχουν στην εποπτεία του χώρου τους, άλλα επίσης σημαντικό είναι να δείχνει υπευθυνότητα και να επιδεικνύει καλή αντίληψη των καταστάσεων την ώρα της δράσης.

Το σίγουρο είναι ότι το προσωπικό ασφάλειας δεν περιορίζεται  σε μια δουλεία γραφείου και κάθε μέρα μπορεί να είναι συναρπαστική για έναν security.

Επιλογές Εκπαίδευσης

Μετά την απόκτηση άδειας security, οι ευθύνες μπορούν συχνά να διαφέρουν από το ένα είδος στο άλλο. Οι επιλογές που μπορείς να έχεις και μπορεί να ταιριάζουν περισσότερο στο τομέα που θες να δουλέψεις είναι:

Προσωπικό Ασφαλείας : Ο καθιερωμένος αξιωματικός ασφαλείας. Αυτή η ειδικότητα σου επιτρέπει να εργαστείς για εταιρείες ιδιωτικής ασφάλειας και να τοποθετηθείς σε διαφορετικές θέσεις, (όπως τράπεζες , καταστηματα, δημοσιες υπηρεσιες κ.α.). Είσαι υπεύθυνος για τη διατήρηση της ασφάλειας των εργαζομένων / των κατοίκων / των επισκεπτών και όλων των ανθρώπων σε μια καθορισμένη τοποθεσία.

Φύλαξη Λιμενικών Εγκαταστάσεων : Εδώ θα αποτελέσεις  ουσιώδη κρίκο στο σύνολο της μεταφορικής αλυσίδας.  Οι αρμοδιότητες σου απλώνονται σε ότι έχει να κάνει στην ασφάλεια μιας Λιμενικής Εγκατάστασης, από τον έλεγχο πρόσβασης, την παραλαβή εφοδίων πλοίου, τα μέτρα ασφάλειας, τη  μεταφορά ασυνόδευτων αποσκευών κ.α.

Ελεγκτής Ασφαλείας (X-ray screener):  Μια ειδικότητα που παρουσιάζει μεγάλη ανάπτυξη στη τεχνολογία των συσκευών αλλά και στην κατάρτιση των χειριστών.  Εδώ θα εκπαιδευτείς στη σωστή χρήση των τεχνικών μέσων που διατίθενται, συγκεκριμένα στους ανιχνευτές x-ray αποσκευών, τους φορητούς ανιχνευτές μετάλλων και τις μαγνητικές πύλες

Αρχιφύλακες / Επόπτες (managers πρώτης γραμμής): εάν είσαι το είδος του ατόμου που διέπεται από μια ισχυρή αίσθηση του καθήκοντος, αγαπά να  βοηθά, να  προστατεύει τους γύρω του και προσέχει και την παραμικρή λεπτομέρεια , τότε αυτή η ειδικότητα είναι για σένα. Ως αρχιφύλακας θα είσαι υπεύθυνος για την απόδοση και τον συντονισμό του Προσωπικού Ασφαλείας, καθοδηγώντας τους  και καθορίζοντας αρμοδιότητες στις καθημερινές περιπολίες .

VIP Protection: Οι σωματοφύλακες προστατεύουν άτομα ή ομάδες από τον κίνδυνο βίας ή οποιαδήποτε άλλης κατάστασης που μπορεί να καταστεί επιβλαβής για τον πελάτη. Η προϋπηρεσία σου και η στρατιωτική εκπαίδευση, εδώ θα θεωρηθούν συν για την παραπέρα πορεία σου. Εφόσον έχεις τα προσόντα και θες να μπεις στα παπούτσια ενός επαγγελματία σωματοφύλακα, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι τα καθήκοντά τους περιλαμβάνουν πέρα από τα καθιερωμένα, την παρακολούθηση των συστημάτων ασφαλείας, την εκτίμηση των απειλών, τις προκαταρκτικές προληπτικές δραστηριότητες  για καθιερωμένες διαδρομές και συνεχή προσαρμογή σε καταστάσεις ώστε σε κάθε περίπτωση να εξυπηρετούνται πλήρως οι ανάγκες των πελατών.

Θες να μάθεις αναλυτικότερα στοιχεία για κάθε ειδικότητα;  Δες εδώ : http://www.masterkek.gr/seminaria/asfaleias.html

Το μέλλον σου σαν Security 

Τα ζητήματα ασφαλείας στις μέρες μας είναι σε πρώτη προτεραιότητα  και η ζήτηση για ικανούς ανθρώπους που θα στελεχώσουν  το Προσωπικό Ασφαλείας παραμένει σε υψηλό επίπεδο.  Οι προοπτικές εύρεσης εργασίας είναι πολύ καλές για κάποιον που θέλει να χρησιμοποιήσει τις ικανότητες του στην υπηρεσία για την ασφάλεια των συνανθρώπων του ενώ η επιπλέον πιστοποιήσεις και η κατάλληλη ειδίκευση  αποτελούν σίγουρο έδαφος  για δυνατότητες εξέλιξης . Ακόμα και εάν δε θέλεις να ακολουθησεις αποκλειστικά μια καριέρα στο Προσωπικό Εργασίας, η ιδιότητα του Security σου επιτρέπει προσαρμόσεις το χρόνο σου σε ένα ευέλικτο για εσένα πρόγραμμα και να έχεις μια part-time απασχόληση με ικανοποιητικό εισόδημα.

Σε κάθε περίπτωση η σωστή εκπαίδευση και η αρίστη θεωρητική κατάρτιση είναι τα στοιχεία εκείνα που μπορούν να αναδείξουν τις δεξιότητες σου και να εξελιχθείς σε έναν ικανό και περιζήτητο επαγγελματία.

Μην αφήσεις τίποτα στην τύχη,  μάθε πως μπορείς να λάβεις την καλύτερη εκπαίδευση από έμπειρους εισηγητές και  εκπαιδευτές για την άμεση και πετυχημένη είσοδο σου στο  τομέα του προσωπικό ασφαλείας στο τηλ. 216000 9000