Η Ελλάδα θεωρείται ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως. Τόσο η φυσική ομορφιά της όσο και η ιστορία της προσελκύει κάθε χρόνο εκατομμύρια τουρίστες από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης!

Το γεγονός αυτό, όπως είναι φυσικό, δημιουργεί μία μεγάλη ζήτηση στην Αγορά Εργασίας για τους επαγγελματίες που έχουν επιλέξει να απασχοληθούν στον τομέα του Τουρισμού.

Ιδιαίτερα, το Στέλεχος Τουριστικών Μονάδων αποτελεί μία ειδικότητα αιχμής διότι θεωρείται απαραίτητη για να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των μονάδων φιλοξενίας των τουριστών.

Η συνεργασία του ΙΕΚ MASTER με κορυφαίες τουριστικές επιχειρήσεις φέρει ως αποτέλεσμα, την επένδυση στην Ποιότητα της Εκπαίδευσης των Σπουδαστών μας.

Ο Τεχνικός Υποδοχής και Φιλοξενίας είναι ο επαγγελματίας που διαθέτει εξειδικευμένες κοινωνικές δεξιότητες και γνώσεις όπως η ευχέρεια του λόγου και η χρήση ξένων γλωσσών.

Από τις πρώτες κιόλας μέρες των Σπουδών του, μαθαίνει να χειρίζεται την τουριστική ψυχολογία και τις δημόσιες σχέσεις, εξασφαλίζοντας τις καλύτερες δυνατές συνθήκες υποδοχής και διαμονής για τον πελάτη.

Με την ολοκλήρωση των Σπουδών του, είναι σε θέση να συντονίζει και να επιβλέπει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στα διάφορα τμήματα της τουριστικής επιχείρησης,

Ακόμη, οργανώνει την υποδοχή, τη φιλοξενία και την επικοινωνία με τον πελάτη, προβαίνοντας στους αναγκαίους διακανονισμούς για τις καλύτερες παροχές.

Αποκτά επίσης ικανότητες στο να συντονίζει τις ενέργειες διαχείρισης (τιμολόγια) και να επιμελείται της δημόσιες σχέσεις της επιχείρησης.

Οι σπουδές στα Τουριστικά – Ξενοδοχειακά αποτελεί ξεκάθαρα ένα πλεονέκτημα του Πτυχιούχου από το ΙΕΚ MASTER στην Αγορά Εργασίας!

Ο Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Φιλοξενίας μπορεί να εργαστεί στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό τομέα σε:

  • Μεσαίες ή Μεγάλες Ξενοδοχειακές Μονάδες (σε Ελλάδα και Εξωτερικό)
  • Κρουαζερόπλοια
  • Τουριστικές – Ναυτιλιακές επιχειρήσεις
  • Επισιτιστικές μονάδες (εστιατόρια – εταιρείες catering)
  • Επιχειρήσεις του τομέα ψυχαγωγίας – διασκέδασης
  • Κέντρα Υποδοχής (ηλικιωμένων, ατόμων με ειδικές ανάγκες, νέων κλπ)
  • Επιχειρήσεις Τουρισμού Υγείας (πχ κέντρα SPA – θαλασσοθεραπείας)
  • Camping – Κατασκηνώσεις
  • Ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Θέλεις να μάθεις περισσότερα για τις Σπουδές στα Ξενοδοχειακά στον Τομέα του Τουρισμού και της Εστίασης ; Μάθε πως μπορείς να γίνεις επαγγελματίας στο ΙΕΚ MASTER και να δημιουργήσεις την καριέρα που σου αξίζει :  http://www.iekmaster.gr/spoudes/touristika/ksenodoxeiaka/